Om

30 november 2014

Advent

Vi bråkar lite om det heter bullar eller katter, men vi har hursomhelst det bästa receptet på det enda vi faktiskt m å s t e baka inför advent. Så, I give you, våra:

Lussekattsbullar 32 st


1 pkt jäst för söta degar
5 dl kall mjölk
2 msk fiberhusk
1140 g mjölmix
150 g rumsvarmt smör
1 dl vit sirap
1/2 tsk salt
1  1/2 dl kesella 10%
2 kuvert saffran, 1g
1 ägg

50 g smält smör
russin till pynt
ägg till pensling

Smula ner jästen i mjölken och rör tills jästen löst sej. Vispa ner fiberhusk och låt stå i 10 min. Blanda ner saffran i kesellan och rör runt tills all saffran löst ut, gult och vackert blir det. Häll ner kesellan i mjölken tillsammans med smör, salt, sirap och det mesta av mjölmixen.  Låt gå i maskin i cirka 10 minuter. Häll ner ägget mot slutet. Slå över smält smör, täck väl och låt jäsa i 1 1/2 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom. Pudra över lite mer mix om degen är väldigt kladdig. Dela degen i två delar osv till du har 32 bitar. Baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner russinen ordentligt. Jäs ytterligare 10 minuter, pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i 250 grader ungefär 8 minuter. Låt svalna på plåtarna väl täckta av bakdukar. Frys ner. Välkommen advent!






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...