Om

19 april 2014

paj på påskbordet




Jag fortsätter mixtra med pulvret. Idag testas äggstanning utan ägg. Säg inget till påskaftonsfolket.

Vår gröna påskpaj


Deg

75 - 100 g kallt smör
knappt 1 dl kesella (10%)
4 - 4 1/2 dl mix
2 tsk fiberhusk
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
1 dl ljummet vatten

Fyllning

150-200 g färsk grönkål, delad i mindre
8 vårlökar, strimlade
4 dl grädde
3 rågade tsk no egg-pulver
salt, peppar
100 g ädelost
2-3 dl riven västerbottenost
olivolja och smör till stekning

Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Nyp ihop med smöret, klicka i kesella och skvätt i vatten. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 200 grader 15 minuter. Under tiden fräser du ihop grönkålen och löken. Ta lite kål i taget och när allt slaknat, häll över grädden och låt koka ihop. Vispa i no egg-pulvret. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att osten som ska i fyllningen är salt. Smula ner ädelosten i pajformen, häll över grönkålen. Riv över ost och grädda i (200 grader) i 25-30 minuter, tills osten bubblar upp och fått fin färg. Vi serverar den ljummen på påskbuffén ikväll. Glad Påsk alla goa!



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...