Hursomhelst är det idag tillåtet att frossa loss. Här är mina två bästa recept.
Våfflor med ägg
3 dl mjölk
2 msk olja
3 dl majsstärkelse (Maizena)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen med hälften av mjölken och oljan. Häll i äggblandningen i den torra blandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet gärna vill sjunka.
Våfflor med smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl mjölmix
100 g smält smör
2 krm bakpulver
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner mjölk och smör och rör slätt. Låt stå och svälla en stund innan gräddning. Rör i smeten då och då så att inte mixen sjunker mot botten.
Minns förra året när vi åt våfflorna på altanen. Utemöblerna var framme och solen sken och det var varmt. I år...
Är det detta som är växthuseffekten...?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar