Pepparkaksmuffins cirka 20 st
3 ägg
2 1/2 dl socker
50 g smör
2 dl grädde
1 dl rårörd lingonsylt
4 dl mjölmix
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk stött kardemumma
1 krm mald nejlika
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda med grädde och lingonsylt. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörjoxet. Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör sedan varsamt ner i smeten och blanda tills det är slätt. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Grädda i cirka 15 minuter mitt i ugnen.
Frosting, om du vill göra cupcakes hittar du här. Skippa lemoncurden och garnera med några frysta lingon. Jag kan tänka mej att det blir gott att smaksätta frostingen med lite kanel, dock blir det inte så snyggt att titta på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar