Havreformbröd
3 1/2 dl rent havre (Semper)
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (tog cirka hälften av varje Finax grova och ljusa)
1 dl solrosfrön
2 msk ljust psyllium (ingen aning om det gjorde vare sej till eller från men iallafall)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
5 dl naturell yoghurt
1 msk honung
1/2 rivet äpple
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform och strö med havregryn (eller glutenfritt ströbröd föralldel). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i annan bunke yoghurt, honung och rivet äpple. Rör snabbt ihop allt och häll i brödformen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 75 minuter.Stjälp upp och låt svalna på galler, utan bakduk så behåller brödet sin knapriga, fina yta. Skiva upp och frys in det som inte går åt direkt.
Tips: såhär gör jag när jag fryser brödet. Lätt att fram en skiva i taget. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar